Voor 18 cakjes
1 thl bakpoeder
4 eieren
Zest van 2 sinasappelen et 1 citroen
1 el. Sinasappelsap
Voor 18 toppings
2 thl. Vanille-extract
400-500 g poedersuiker
2 el. Sinasappelsap
Deeg
Verwarm de oven voor op 175°. Doe 18 caissettes in een muffinvorm. In een grote kom (bij voorkeur één die hoort bij de enige echte KitchenAid) meng de boter goed met de suiker. Voeg één voor één de eieren toe en de zestes. Voeg daarna de bloem en bakpoeder toe.
Doe het mengsel in de caissettes en bak 20 minuten. Laat 5 minuten in de vorm afkoelen alvorens verder op een rooster te laten afkoelen.
Topping
Meng de zachte boter met het sinasappelsap met een elektrische mixer gedurende 2 minuten. Voeg daarna in 3 delen de poedersuiker toe. Meng alles goed door regelmatig de wand van de kom schoon te schrapen. De hoeveel poedersuiker is afhankelijk van de dikte die je aan de topping wilt geven en je eigen smaak.
Met kleurstoffen (de gelvorm van WIlton zijn goed), maak je de topping oranje (of blauw, of welke kleur je ook wilt).
Spuit de topping op de cakejes met een spuitzak (ik gebruik vaak Wilton tip 1M).
De vlaggen zij gemaakt van rolfondant. Rode en blauwe kleurstoffen er door kneden, en de vlaggen vormen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten