De worteltaart ken je nu wel! In de eerste aflevering van seizoen 2016 van Heel Holland Bakt maakte Anne Marie een blijkbaar lekkere versie.
Dus vandaag eens wat anders: courgettes ! Jawel, courgettes in een cake werken net zo goed als wortelen. Zeker in combinatie met chocolade. Dus dat hebben we dan ook maar gedaan !
Wat heb je nodig?
55 g boter (op kamertemperatuur)
120 g bloem
30 g ongezoete cacao
2 eieren
175 g geraspte courgettes
80 g pure chocolade
1/2 tl baksoda
1/4 tl bakpoeder
1/4 tl zout (of niet als je, zoals ik gezouten boter gebruikt)
90 g rietsuiker
1/2 tl vanille extract
1 zakje oplos espresso
poedersuiker om te decoreren
En hoe maak je deze taart?
Verwarm de oven tot 180° voor. Beboter een vorm van 15-20 cm. Hak de chocolade in grove stukken (of gebruik druppels chocolade natuurlijk, is net zo makkelijk).
Meng alle droge ingrediënten door elkaar (bloem, cacao, baksoda, bakpoeder en de oplos espresso.
Klop de boter met de suiker tot een romige massa. Voeg de eieren en het vanille extract toe. Spatel er vervolgens 2/3 van het bloem mengsel voorzichtig doorheen. Het restant voeg je toe aan de geraspte courgettes en gehakt chocolade. Tot slot voeg je beide mengsel samen. Klop niet te veel, dat maakt de taart taai.
Doe het beslag in de bakvorm en bak ongeveer 40 minuten. Ik heb een grotere bakvorm gebruikt waardoor mijn baktijd 20 minuten was. Houdt altijd rekening met de hoogte van je beslag bij het bepalen van de baktijd.
Laat de taart afkoelen alvorens hem uit de vorm te halen.
De taart bepoederen met wat poedersuiker ziet er altijd een stuk gezelliger uit, vind je ook niet?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten