13 maart 2010

Frambozen cupcakes met roomtopping

Deze week een verrassing in de post. Enkele pagina's uit het Nederlandse tijdschrift 'Delicious'. 6 recepten van cupcakes.

Frambozen cupcakes met roomtopping (12 cakejes)
gebak :

75 g zachte boter
175 g fijne kristalsuiker
1 ei
150 g (diepvries) frambozen, gepureerd en gezeefd
1 zakje vanillesuiker
200 g bloem
2 tl bakpoeder
75 ml karnemelk

roomkaastopping
300 g poedersuiker
50 g zachte boter
125 g stevige verse roomkaas (heb mascaropone gebruikt)

Verwarm de oven voor op 170°. Klop in een kom de boter en de suiker luchtig en licht van kleur. Voeg het ei toe en mix totdat het ei helemaal is opgenomen. Voeg de frambozenpurée toe en mix glad.
Meng in een andere kom de vanille met een snifje zout, de bloem en het bakpoeder.
Schep nu luchtig en in delen afwisselend de karnemelk en het bloemmengsel door het botermengsel.
Vul de vormpjes voor tweederde met het beslag en bak in 20-25 minuten stevig en gaar. De cake veert mooi terug als je er op drukt.  Laat ze eerst 5 minuten in de vormpje afkoelen, neem ze er dan uit en laat verder afkoelen.

Klop voor de topping ondertussen de poedersuiker en boter op lage snelheid tot een egaal mengsel. Voeg in één keer de roomkaas eraan toe en mix het geheel goed glad. Mix dan op hoge snelheid totdat het glazuur luchtig is.

Bedek de cupcake met een dikke laag van het roomkaasglazuur. Of doe het mengsel over in een spuitzak met stervormige spuitmond et spuit mooie toefjes op de cakejs. Garneer eventueel met pareltjes.


Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...