Du coup, pour ne pas arriver au bureau avec 12 pauvres muffins, je me suis remise à la tache en fin d'après-midi hier. Pour faire des muffins pommes-canelle et pourquoi pas des muffins au chocolat!
Apple and Cinnamon Muffins
"These fruity spicy muffins are quick and easy to make and are perfect for serving for breakfast or tea. The appetizing aroma as they bake is out of this world".
Makes 6
1 egg, beaten
40 g caster (superfine) sugar
120 ml milk
50 g melted butter
150 g plain flour
7,5 ml (1 1/2 tsp) baking powder
pinch of salt
2,5 ml (1/2 tsp) ground cinnamon
2 small eating appels, peeled, cored and finely chopped
For the topping
12 brown sugar cubes, coarsely crushed
5ml (1 tsp) ground cinnamon
- Preheat the oven to 200°C. Line a large muffin tin with 6 paper cups
- Mix the egg, sugar, milk and melted butter in a large bowl. Sift in the flour, baking powder, salt and cinnamon. Add the chopped apple and mix roughly.
- Spoon the mixture into the prepared muffin cases. To make the topping, mix the crushed sugar cubes with the cinnamon. Sprinkle over the uncooked muffins.
- Bake for 30-35 minutes until well risen and golden brown on top. Transfer the muffins to a wire rack to cool. Serve them warm of at room temperature.
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Partagés lors d'un petit déjeuner au bureaux les muffins,
tous, ont été appréciés. On a pu constaté une préférence
pour ceux au chocolat. Ah le réconfort du chocolat pour
commencer une semaine de travail!!
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