7 september 2016

Normandische appeltaart

Normandische appeltaart

Een hele lekkere variatie op een franse appeltaart is de Normandische appeltaart. Iedereen weet dat er uit Normandië veel appels komen. Waarom denk je anders dat ook de calvados ervandaan komt? Deze wordt ook gebruikt in de taart, maar als je geen calvados hebt kan je ook een andere sterke alcohol nemen.
Voor deze rijke taart heb je nodig:

Een deegbodem. Dit kan zoet zandtaartdeeg zijn, maar ook bladerdeeg.
4 appels
2 eieren
15 cl room
50 g suiker
70 g boter
2 el calvados
het sap van een halve citroen

En je bereidt de taart op deze wijze:

Verwarm de oven voor tot 210° et schil de appels en deel ze in vieren.
Verwarm 30 gram boter in een grote antiaanbak koekenpan en laat de appeldelen in ongeveer 2 minuten goudbruin worden. Strooi er dan 20 gram van de suiker over heen. Doe de calvados (of andere sterke drank) erover heen en flambeer door een aangestoken lucifer in de pan te houden.
Zet de pan even aan de kant.

Laat in een kleine pan 20 gram boter smelten. Meng in een kom het citroensap met 30 gram suiker, de room en voeg vervolgens de gesmoten boter toe. Klop de eieren los en voeg deze ook al kloppend toe.

Beboter een vorm met uitneembare bodem en bekleed met het deeg. Voeg het mengsel met de eieren toe en leg de appeldelen in een rozet vorm in de vorm.
Bak voor ongeveer 35 minuten.

Laat de taart afkoelen voor hem uit de vorm te halen.

Serveer lauw of koud, al dan niet met een beetje crème fraiche of opgeklopte room. Beetje calvados in de room kan geen kwaad !

Je kan ook een perenversie van deze taart maken, gebruik dan een alcohol op basis van peren.

Enjoy


Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...