patisserie

Dankzij de franse jaren van Nicolette en de opleiding ‘patisserie française - cooking academy (formation patisserie 25H)van het Atelier des Sens die zij in het najaar van 2015 volgde, kan Made in Sweet u ook een aantal echte franse producten bieden.


Macarons
Inmiddels ook erg populair in Nederland dit ultieme genotskoekje wordt gemaakt volgens het recept van Jonathan Blot, patissier en eigenaar van Acide Macaron in Parijs.U kunt kiezen uit een vulling van huisgemaakt frambozen jam of een rijke chocolade ganache.


Fraisier (aardbeientaart)
Een van de lievelingen van Nicolette. Deze taart bestaat uit twee lagen génoise gevuld met verse aardbeien en een crème mousseline (variant op de banketbakkersroom). De bovenkant bestaat uit een dun laagje amandelspijs. Deze taart ziet er niet alleen spectaculaire uit, je zal niet teleurgesteld worden bij het proeven ervan.


Tarte Amandine aux Poires (amandelcreme taart met peren)
Een taart die een belangrijk ingredient uit de franse patisserie goed tot zijn recht brengt: amandelpoeder/meel. Dit vormt de basis van de crème amandine waar in peren (of afhankelijk van het seizoen andere vruchten) worden neergeled. Het alles wordt bijelkaar gehouden door een korst van zanddeeg zo zacht dat het smelt op je tong.


Tarte Fine aux Pommes (dunne appeltaart)
Flinterdunne schijfjes appel op bladerdeeg. Het bladerdeeg wordt door Made in Sweet zelf gemaakt. Nicolette is niet meer gewend aan de slechte kwaliteit bladerdeeg dat in Nederland wordt verkocht.


Galette Bretonne au Sarraisin
Een soort boterkoek, maar dan gemaakt met boekweitmeel en met een flinke portie zeezout.


Tarte aux Framboises (frambozentaart)
Net als de tarte amandine, wordt de basis van deze overheerlijk frisse zomertaart gevormd door een zanddeegkorst. Deze wordt eerst gebakken alvorens gevuld te worden met een overheerlijk crème patissière met vanille die een zacht bedje vormen voor de frambozen.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...