11 september 2010

« When cupcake meets Snickers »


Holland heeft zijn eigen Cupcake Challenge. Loyoya van Loyoya’s Kitchen is de enthousiaste initiatiefneemster en bedacht als eerste ‘geheime’ ingrediënt ‘candybars’.

Mijn cupcake voor deze september maand is geïnspireerd door de Snickers:

« When cupcake meets Snickers » – Cupcake

Gebak

135 g bloem
2 tl bakpoeder
25 g amandelpoeder cacaopoeder
175 g (lichtbruine) basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
50 g zachte ongezouten boter
125 ml zure room
2 eieren
100 g geroosterde pinda’s



Verwarm de oven voor op 170°. Zeef de bloem, bakpoeder en amandelpoeder boven een kom en voeg snuf zout, basterdsuiker, vanillesuiker en zachte boter toe. Mix het geheel op lage snelheid totdat het de structuur van grof zand heeft, dit duurt wel 5-10 min.
Klop de zure room eerst met 1 ei los, voeg dan het tweede ei toe en meng goed. Schenk de helft van het zure-roommengsel al mixend geleidelijk toe aan het botermengsel en mix zolang totdat het geheel is opgenomen. Voeg dan de tweede helft al mixend toe en klop totdat het egaal is.
Meng de pinda’s luchtig door het beslag.
Vul de vormpjes voor tweederde met het beslag en bak in 20-25 min. stevig en gaar. De cake veert terug als je erop drukt. Laat ze 5 min. in de vorm afkoelen, neem eruit en laat ze verder afkoelen.

Noga frosting
1 pot marshmallow fluff
4 volle eetlepels pindakaas
Snuf zout
Mix de marshmallow fluff, de pindakaas en zout tot er een romige crème ontstaat.

Chocolate Glazuur
170 g chocolade
150 g dikke room (crème fraîche)
1 theelepel honing/golden syrup
Verwarm de room en de honing (siroop) tot aan het kookpunt. Schenk over de in stukken gebroken chocolade en roer tot alle chocolade goed gesmolten is.

Decoratie
Maak de cupcakes af door eerst een volle eetlepel van de Noga Frosting op de goed afgekoelde cupcakes te smeren. Voeg vervolgens een eetlepel van de nog vloeibare chocolade glazuur toe.
Decoreer met een paar pinda’s en stukjes Snickers. 




4 opmerkingen:

Mirtje zei

Mmm...de noga frosting lijkt me echt heerlijk!
Super leuk gedaan!

Café Crème zei

dank je Mirtje! Deze cupcake heeft inderdaad veel succes gehad op 't werk:).
Ik was erg onder de indruk van jouw inzending! Heel origineel !
Ben benieuwd naar de andere inzendingen en de stemmen :)

Loyoya's Kitchen zei

Wat zien ze er heerlijk uit! Dank je wel voor je inzending :).

Café Crème zei

Dank je Loyaya! Ik ben erg benieuwd naar alle inzendingen.
Veel succes met alle organisatie !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...