13 juni 2010

Om helemaal in de stemming te komen

Soccer World Cup-Cupcakes

Voor 18 cakjes
225 g zachte boter
225 g suiker (witte suiker en cassonade)
225 g zelfrijzend bakmeel
1 thl bakpoeder
4 eieren
Zest van 2 sinasappelen et 1 citroen
1 el. Sinasappelsap

Voor 18 toppings
250 g zachte boter
2 thl. Vanille-extract
400-500 g poedersuiker
2 el. Sinasappelsap

Deeg
Verwarm de oven voor op 175°. Doe 18 caissettes in een muffinvorm. In een grote kom (bij voorkeur één die hoort bij de enige echte KitchenAid) meng de boter goed met de suiker. Voeg één voor één de eieren toe en de zestes. Voeg daarna de bloem en bakpoeder toe.

Doe het mengsel in de caissettes en bak 20 minuten. Laat 5 minuten in de vorm afkoelen alvorens verder op een rooster te laten afkoelen.

Topping
Meng de zachte boter met het sinasappelsap met een elektrische mixer gedurende 2 minuten. Voeg daarna in 3 delen de poedersuiker toe. Meng alles goed door regelmatig de wand van de kom schoon te schrapen. De hoeveel poedersuiker is afhankelijk van de dikte die je aan de topping wilt geven en je eigen smaak.

Met kleurstoffen (de gelvorm van WIlton zijn goed), maak je de topping oranje (of blauw, of welke kleur je ook wilt).

Spuit de topping op de cakejes met een spuitzak (ik gebruik vaak Wilton tip 1M).


De vlaggen zij gemaakt van rolfondant. Rode en blauwe kleurstoffen er door kneden, en de vlaggen vormen. 









Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...