21 februari 2010

Un peu de culture

Heropend in 2006, le Musée de l’Orangerie herbergt Claude Monet’s Waterlelies en de 144 schilderijen van de collectie van Jean Walter en Paul Guillaume (Cezanne, Renoir, Rousseau, Matisse, Derain, Picasso, Modigliani, Soutine, Utrillo, Marie Laurencin ...).
Het museum is sinds 1927 gehuisvest in een oude oranjerie van het Tweede Keizerrijk (architecten: Firmin Bourgeois en Ludovico Visconti). De oranjerie werd aangepast volgens het ontwerp van Monet zelf voor de presentatie van zijn Waterlelies.

Tot 8 maart 2010 is er de tentoonstelling:
Les Enfants modèles, de Claude Renoir à Pierre Arditi
Veel kinderen van artiesten hebben voor hun ouders, vaders, moeders, geposeerd: beeldhouders (Belmondo, Klein, loopbaan) en schilders (Cezanne, Renoir, Picasso, Lempicka, Denis, Redon, Derain, Arditi). 


Deze tentoonstelling en de catalogus onderzoeken de  ervaringen van de "jonge modellen», stelt de vraag of de zit cessies, goede of minder goede herinneringen oproepen.

Het principe van de tentoonstelling is het weergeven van een portret van het kind - gebeeldhouwd en geschilderd - met zijn persoonlijke indruk van dit moment van "gestopte tijd" in de vorm van een door hemzelf geschreven tekst of van een interview.
Jeunes Filles au piano (Collection Jean Walter et Paul Guillaume) - Rénoir Auguste (1841-1919)
Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...